Biologicky aktivní látky v hlízách brambor

DSpace Repository

Language: English čeština 

Biologicky aktivní látky v hlízách brambor

Show simple item record

dc.contributor.advisor Rop, Otakar
dc.contributor.author Němeček, Rostislav
dc.date.accessioned 2012-03-09T08:48:50Z
dc.date.available 2012-03-09T08:48:50Z
dc.date.issued 2011-05-30
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/15413
dc.description.abstract Cílem mé bakalářské práce bylo zabývat se biologicky aktivními látkami v bramborových hlízách. Detailně jsou popsány antioxidanty a biologická úloha bramborových bílkovin. Zmíněny jsou i látky s nižší biologickou aktivitou, jako například některé vitaminy a minerální prvky. Bramborové hlízy jsou hodnotnou potravinou ve vztahu k lidské výživě a pozitivnímu vlivu na náš imunitní systém. cs
dc.format 49 s. (65 185) cs
dc.format.extent 1842169 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject brambory cs
dc.subject antioxidanty cs
dc.subject bílkoviny cs
dc.subject vitaminy cs
dc.subject minerální prvky cs
dc.subject antioxidants en
dc.subject proteins en
dc.subject vitamins en
dc.subject mineral elements en
dc.title Biologicky aktivní látky v hlízách brambor cs
dc.title.alternative Biologically active substances in potato tubers en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Mlček, Jiří
dc.date.accepted 2011-06-14
dc.description.abstract-translated The aim of my bachelor essay was to deal with biologically active substances in potato tubers. Antioxidants and biological role of potato protein are described detail. Some other biologically active substance are mentioned, for example substances with low biological activity (certain vitamins and mineral elements). Potato tubers are valuable food in relation to human nutrition and to positive effect on our immune system. en
dc.description.department Ústav technologie a mikrobiologie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/144 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and Food Technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 22710
dc.date.assigned 2011-02-11
utb.result.grade C


Files in this item

Files Size Format View
němeček_2011_bp.pdf 1.756Mb PDF View/Open
němeček_2011_vp.doc 94Kb Microsoft Word View/Open
němeček_2011_op.doc 94.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account