Změna texturních vlastností analogů tavených sýrů v důsledku aplikace vybraných hydrokoloidů

DSpace Repository

Language: English čeština 

Změna texturních vlastností analogů tavených sýrů v důsledku aplikace vybraných hydrokoloidů

Show simple item record

dc.contributor.advisor Ciprysová, Zuzana
dc.contributor.author Šindlerová, Jitka
dc.date.accessioned 2012-03-09T09:18:19Z
dc.date.available 2012-03-09T09:18:19Z
dc.date.issued 2011-05-20
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/15464
dc.description.abstract Cílem mé diplomové práce bylo vyhodnocení změn texturních vlastností tavených sýrů a jejich analogů v důsledku aplikace vybraných hydrokoloidů. Vzorky byly podrobeny základní chemické analýze a texturní profilové analýze se zaměřením na tvrdost, relativní lepivost a kohezivnost. cs
dc.format 75 s. cs
dc.format.extent 1314288 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject tavený sýr cs
dc.subject texturní vlastnosti cs
dc.subject arabská guma cs
dc.subject lokustová guma cs
dc.subject processed cheese en
dc.subject textural properties en
dc.subject gum arabic en
dc.subject locust bean gum en
dc.title Změna texturních vlastností analogů tavených sýrů v důsledku aplikace vybraných hydrokoloidů cs
dc.title.alternative Change of the Textural Properties of Processed Cheese Analogues by the Action of Selected Hydrocolloids en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Černíková, Michaela
dc.date.accepted 2011-05-31
dc.description.abstract-translated The aim of this thesis was to determine changes in the textural properties of processed cheeses and analogues by the application of selected hydrocolloids.Samples were subjected to basic chemical analysis and texture profile analysis. The hardness,adhesiveness and cohesiveness were analyzed in. en
dc.description.department Ústav biochemie a analýzy potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/196 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, Hygiene and Economics of Food Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 20557
dc.date.assigned 2011-02-25
utb.result.grade B


Files in this item

Files Size Format View
šindlerová_2011_dp.pdf 1.253Mb PDF View/Open
šindlerová_2011_vp.doc 93.5Kb Microsoft Word View/Open
šindlerová_2011_op.doc 95Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account