Geneticky modifikované obiloviny

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Geneticky modifikované obiloviny

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Geneticky modifikované obiloviny
Autor: Otáhalová, Veronika
Vedoucí: Sumczynski, Daniela
Abstrakt: Bakalářská práce se zabývá problematikou geneticky modifikovaných plodin (GM), přede-vším obilovin. V první kapitole je popsána legislativa týkající se geneticky modifikovaných organizmů (GMO), nakládání s nimi, jejich označování a dále se zabývá GMO schválenými k uvádění do životního prostředí v ČR. V následující kapitole se práce zaměřuje na metody genetických transformací, rozdělení a využití transgenních plodin. Třetí kapitola obecně charakterizuje obiloviny a jsou zde stručně popsány nejvýznamnější druhy. Předposlední kapitola je věnována GM obilovinám, jejich značení a pěstování v ČR, EU a ve světě. Na závěr jsou uvedeny doposud známé přínosy a rizika pěstování GM plodin.
URI: http://hdl.handle.net/10563/15603
Datum: 2011-08-19
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav biochemie a analýzy potravin
Studijní obor: Technologie a řízení v gastronomii
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 16988


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
otáhalová_2011_bp.pdf 1.948Mb PDF Zobrazit/otevřít
otáhalová_2011_vp.doc 91Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
otáhalová_2011_op.doc 92Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet