Antibakteriální vlastnosti obalových materiálů v potravinářství

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Antibakteriální vlastnosti obalových materiálů v potravinářství

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Antibakteriální vlastnosti obalových materiálů v potravinářství
Autor: Sulovská, Kateřina
Vedoucí: Lehocký, Marián
Abstrakt: Diplomová práce je zaměřená na antibakteriální vlastnosti obalových materiálů v potravi-nářství. Pro vícestupňovou fyzikálně-chemickou povrchovou úpravu byl jako základní sub-strát zvolen polyethylen. Povrchová úprava spočívala nejprve v důkladném očištění vzorků, následném ošetření nízkoteplotním plazmatem a inkorporací makromolekulárního řetězce s profilem polymerního hřebene s koncovými aminovými skupinami. Takto připravené vzorky byly podrobeny antibakteriálním testům a jednotlivé vzorky byly charakterizovány dostupnými metodami (infračervená spektroskopie, skenovací elektronová mikroskopie, měření povrchové energie a kontaktních úhlů smáčení, rentgenová fotoelektronová spektroskopie).
URI: http://hdl.handle.net/10563/15604
Datum: 2011-05-20
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav chemie
Studijní obor: Řízení technologických rizik
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 22480


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
sulovská_2011_dp.pdf 3.640Mb PDF Zobrazit/otevřít
sulovská_2011_vp.doc 95Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
sulovská_2011_op.doc 103.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet