Stabilita emulzí O/V v prítomnosti neionogenních surfaktantů

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Stabilita emulzí O/V v prítomnosti neionogenních surfaktantů

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Stabilita emulzí O/V v prítomnosti neionogenních surfaktantů
Autor: Hrdová, Lenka
Vedoucí: Kašpárková, Věra
Abstrakt: Diplomová práce je zaměřena na přípravu emulzí typu olej ve vodě, jejich charakterizaci a sledování stability při různých teplotách skladování. Stabilita emulzí byla hodnocena ze změn velikostí částic stanovených metodou fotonové korelační spektroskopie a prostřednictvím vizuálního popisu jejich vzhledu. V teoretické části práce byla vypracována literární rešerše, která je zaměřena na popis emulzí, jejich složení, vlastností a faktorů ovlivňujících jejich stabilitu. Praktická část je rozdělena na dva oddíly. První se zabývá emulzemi typu olej ve vodě O/V připravenými v přítomnosti směsí dvou neionogenních surfaktantů s hodnotou HLB 10 a 9.5 a různým poměrem olejové a vodné fáze. V druhé části práce byly připraveny a studovány podobné emulze typu olej ve vodě O/V, které kromě olejové fáze, vodné fáze a surfaktantu obsahovaly i želatinu nebo hydrolyzát kolagenu Hykol.
URI: http://hdl.handle.net/10563/15705
Datum: 2011-05-20
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav biochemie a analýzy potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 20158


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
hrdová_2011_dp.pdf 1.209Mb PDF Zobrazit/otevřít
hrdová_2011_vp.doc 99.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
hrdová_2011_op.doc 97Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet