Stanovení volných mastných kyselin v jogurtech v závislosti na skladování

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Stanovení volných mastných kyselin v jogurtech v závislosti na skladování

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Stanovení volných mastných kyselin v jogurtech v závislosti na skladování
Autor: Knotek, Jan
Vedoucí: Šípalová, Markéta
Abstrakt: Diplomová práce se zabývá stanovením obsahu volných mastných kyseliny v jogurtech v závislosti na skladování. V teoretické části je popsána výroba jogurtů a také jejich che-mické sloţení. Dále jsou popsány analytické metody pro stanovení volných mastných ky-selin. V praktické části byly vyrobeny vzorky jogurtů o různé sušině (10 %, 12 %, 14 % a 16 %). Tyto vzorky byly skladovány v chladírenské teplotě a v určitých intervalech (1., 5., 7., 10., 20. a 30. den skladování) byly podrobeny analýze na obsah volných mastných ky-selin. Pro toto stanovení byla pouţita metoda SPE a GC-FID. Obsah volných mastných kyselin vykazoval v průběhu skladování rostoucí trend.
URI: http://hdl.handle.net/10563/15853
Datum: 2011-05-20
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav biochemie a analýzy potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: C 22652


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
knotek_2011_dp.pdf 2.096Mb PDF Zobrazit/otevřít
knotek_2011_vp.zip 67.39Kb Neznámý Zobrazit/otevřít
knotek_2011_op.doc 97.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet