Vyhodnocení vlivu mikrostruktury endospermu na technologickou kvalitu pšeničného zrna

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Vyhodnocení vlivu mikrostruktury endospermu na technologickou kvalitu pšeničného zrna

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Vyhodnocení vlivu mikrostruktury endospermu na technologickou kvalitu pšeničného zrna
Autor: Najbrtová, Michaela
Vedoucí: Burešová, Iva
Abstrakt: Diplomová práce je zaměřena na změny technologické kvality pšeničného zrna vlivem mi-krostruktury pšeničného endospermu pomocí skenovacího elektronového mikroskopu. Te-oretická část charakterizuje pšenici, její strukturu a pěstování, dále pak složení škrobu. Také je zde blíže specifikován pšeničný endosperm a definována elektronová mikroskopie. Praktická část je zaměřena na měření škrobových granulí, podle fotografií pořízených ze skenovacího elektronového mikroskopu, s následným statistickým vyhodnocením vzájem-ných vazeb mezi charakteristikami mikrostruktury a parametry technologické kvality.
URI: http://hdl.handle.net/10563/15886
Datum: 2011-05-20
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav biochemie a analýzy potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: C 22633


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
najbrtová_2011_dp.pdf 1.056Mb PDF Zobrazit/otevřít
najbrtová_2011_vp.doc 94.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
najbrtová_2011_op.doc 96Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet