Izolace a identifikace bakterií mléčného kvašení z měkkých zrajících sýrů

DSpace Repository

Language: English čeština 

Izolace a identifikace bakterií mléčného kvašení z měkkých zrajících sýrů

Show simple item record

dc.contributor.advisor Míšková, Zuzana
dc.contributor.author Svobodová, Kateřina
dc.date.accessioned 2012-03-09T15:19:35Z
dc.date.available 2012-03-09T15:19:35Z
dc.date.issued 2011-05-19
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/15951
dc.description.abstract Tato práce se zabývá problematikou jednotlivých rodů bakterií mléčného kvašení a měkkých zrajících sýrů. Jsou zde popsány fyziologické i biochemické charakteristiky vybraných zástupců těchto mikroorganizmů, možné metody jejich identifikace a dále technologická výroba sýrů. Cílem této práce bylo zaměřit se na bakterie mléčného kvašení v měkkých zrajících sýrech. Mikroorganizmy byly izolovány z povrchu i zevnitř šesti druhů sýrů. Na základě morfologických a biochemických testů byla provedena jejich charakterizace. cs
dc.format 77 cs
dc.format.extent 2133572 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Bakterie mléčného kvašení cs
dc.subject měkké zrající sýry cs
dc.subject Lactic acid bacteria en
dc.subject soft ripened cheese en
dc.title Izolace a identifikace bakterií mléčného kvašení z měkkých zrajících sýrů cs
dc.title.alternative Isolation and Identification of Lactic Acid Bacteria from Smear-ripened Soft Cheese en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Doležalová, Magda
dc.date.accepted 2011-06-06
dc.description.abstract-translated This work is concerned with problems of the various genera of lactic acid bacteria and soft-ripened cheese. There are described physiological and biochemical characteristics of selected representatives of these microorganisms, the possible methods of their identifying and further technological production of cheese. The aim of this study was to focus on lactic acid bacteria in soft ripened cheese. Microorganisms were isolated from the surface and within of six kinds of cheese. Their characterization were performed based on morphological and biochemical tests. en
dc.description.department Ústav biochemie a analýzy potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/196 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, Hygiene and Economics of Food Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 21589
dc.date.assigned 2011-02-25
utb.result.grade B


Files in this item

Files Size Format View
svobodová_2011_dp.pdf 2.034Mb PDF View/Open
svobodová_2011_vp.doc 94.5Kb Microsoft Word View/Open
svobodová_2011_op.pdf 135.1Kb PDF View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account