Srovnání senzorických a chemických vlastností cizokrajných a domácích medů

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Srovnání senzorických a chemických vlastností cizokrajných a domácích medů

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Srovnání senzorických a chemických vlastností cizokrajných a domácích medů
Autor: Sekyrová, Jarmila
Vedoucí: Severová, Marta
Abstrakt: Práce se zabývá problematikou včelího medu, jenž má značný význam ve výživě. V teoretické části byly popsány jeho základní fyzikálně-chemické vlastnosti. Byly také popsány druhy medu. Řešena byla také problematika falšování medu a diskutovány metody jeho autentifikace. V experimentální části byla provedena analýza vybraných složek a důležitých jakostních parametrů u různých druhů medu, které byly získány z tržní sítě. Výsledky stanovení byly porovnány legislativou stanovenými hodnotami. Pro celkové posouzení bylo provedeno rovněž senzorické hodnocení.
URI: http://hdl.handle.net/10563/16117
Datum: 2011-05-20
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav biochemie a analýzy potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 21593


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
sekyrová_2011_dp.pdf 1.411Mb PDF Zobrazit/otevřít
sekyrová_2011_vp.doc 95.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
sekyrová_2011_op.pdf 67.43Kb PDF Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet