Antioxidační vlastnosti odrůd dřínu, jeřábu a bezu.

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Antioxidační vlastnosti odrůd dřínu, jeřábu a bezu.

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Antioxidační vlastnosti odrůd dřínu, jeřábu a bezu.
Autor: Marek, Petr
Vedoucí: Rop, Otakar
Abstrakt: Diplomová práce se zabývá celkovým obsahem polyfenolů a antioxidantů v netradičních druzích ovoce, konkrétně v plodech dřínu, jeřábu a bezu. Tyto uvedené druhy netradičního ovoce se vyznačují vysokým obsahem biologicky aktivních látek, především polyfenolů a antioxidantů. Teoretická část této diplomové práce se zabývá popisem daného ovoce, jeho botanickou charakteristikou, pěstováním, chemickým složením daného ovoce, popisem nejvýznamnějších odrůd a využitím ovoce v potravinářském průmyslu. V této části práce jsou podrobně rozebrány výše zmíněné netradiční druhy ovoce (dřín, jeřáb a bez). V praktické části jsou vyhodnoceny údaje o celkových polyfenolech a antioxidantech získané z laboratorní analýzy. Tyto získané údaje jsou dále zpracovány do přehledných grafů a konfrontovány s odbornou literaturou.
URI: http://hdl.handle.net/10563/16602
Datum: 2011-08-19
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav biochemie a analýzy potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: D 22630


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
marek_2011_dp.pdf 5.919Mb PDF Zobrazit/otevřít
marek_2011_vp.doc 97Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
marek_2011_op.doc 97Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet