Příprava stabilních mikroemulzí 1-monoacylglycerolů s antimikrobními účinky

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Příprava stabilních mikroemulzí 1-monoacylglycerolů s antimikrobními účinky

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Příprava stabilních mikroemulzí 1-monoacylglycerolů s antimikrobními účinky
Autor: Křížová, Markéta
Vedoucí: Kašpárková, Věra
Abstrakt: Práce je zaměřena na přípravu mikroemulzí s olejovou fází tvořenou 1-monoacylglyceroly odvozenými od mastných kyselin s různou délkou řetězce v přítomnosti alkoholů jako ko-surfaktantů. Teoretická část se zabývá emulzemi a mikroemulzemi, jejich charakteristikou, vlastnostmi a metodami přípravy. Rovněž je zaměřena na stručný popis monoacylgylcerolů a jejich antimikrobních vlastností. Praktická část se věnuje přípravě stabilních mikroemulzí obsahujících 1-monoacylglyceroly a sleduje inhibiční účinky 1-monoacylglycerolů obsažených v mikroemulzích na vybrané potravinářsky významné bakterie.
URI: http://hdl.handle.net/10563/16646
Datum: 2011-05-16
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav biochemie a analýzy potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 21757


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
křížová_2011_dp.pdf 2.268Mb PDF Zobrazit/otevřít
křížová_2011_vp.doc 100Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
křížová_2011_op.doc 94.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet