Hodnocení mikrobiální kvality sýrů zrajících pod mazem dle ČSN 56 9609

DSpace Repository

Language: English čeština 

Hodnocení mikrobiální kvality sýrů zrajících pod mazem dle ČSN 56 9609

Show simple item record

dc.contributor.advisor Doležalová, Magda
dc.contributor.author Stratilová Jermářová, Marcela
dc.date.accessioned 2012-03-10T03:29:28Z
dc.date.available 2012-03-10T03:29:28Z
dc.date.issued 2011-05-16
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/16866
dc.description.abstract Tato diplomová práce byla zaměřena na hodnocení výskytu nežádoucích mikroorganizmů v sýrech zrajících pod mazem od českých výrobců, zakoupených v tržní síti. Vyhodnocení bylo provedeno dle ČSN 56 9609 a Nařízení Komise a (EP) 2073/2005. U těchto vzorků byly sledovány celkové počty mikroorganizmů, koliformní bakterie, koagulázopozitivní stafylokoky, plísně, kvasinky a Listeria monocytogenes. Všechny testované vzorky byly vyhodnoceny jako vyhovující. Dále bylo provedeno srovnání výsledků rozborů sýrů? zrajících pod mazem provedených dozorovými kontrolními orgány v ČR týkajících se Listeria monocytogenes a byla provedena analýza hlášení nebezpečných potravin, mikrobiologických kontaminantů do systému RASFF. cs
dc.format 95 s. cs
dc.format.extent 2380446 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject ČSN 56 9609 cs
dc.subject Nařízení Komise a cs
dc.subject EP 2073/2005 cs
dc.subject sýry zrající pod mazem cs
dc.subject Listeria monocytogenes cs
dc.subject RASFF cs
dc.subject ČSN 56 9609 en
dc.subject Commission Regulation en
dc.subject EP 2073/2005 en
dc.subject smear ripening chee-ses en
dc.subject Listeria monocytogenes en
dc.subject RASFF en
dc.title Hodnocení mikrobiální kvality sýrů zrajících pod mazem dle ČSN 56 9609 cs
dc.title.alternative Evaluation of Microbial State of Smear-ripened Cheeses by ČSN 56 9609 en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Zollerová, Romana
dc.date.accepted 2011-06-07
dc.description.abstract-translated This thesis focused on the evaluation of undesirable microorganisms in smear-ripened cheeses from Czech manufacturers, purchased in the market network. The evaluation was performed according to ISO 56 9609 and Commission Regulation (EP) 2073/2005. These samples were observed for total counts of microorganisms, coliform bacteria, coagulase-positive staphylococci, moulds, yeasts and Listeria monocytogenes. All tested products were evaluated as suitable. Furthermore, the results of Listeria monocytogenes analyses of smear-ripened cheeses performed by the supervisory control institutions in the Czech Re-public were compared and an analysis of reports of unsafe food and microbiological con-taminants in RASFF was conducted. en
dc.description.department Ústav biochemie a analýzy potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/196 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, Hygiene and Economics of Food Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 21573
dc.date.assigned 2011-02-25
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
stratilová jermářová_2011_dp.pdf 2.270Mb PDF View/Open
stratilová jermářová_2011_op.doc 96.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account