Současné poznatky o entomofágii v gastronomii

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Současné poznatky o entomofágii v gastronomii

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Současné poznatky o entomofágii v gastronomii
Autor: Fialová, Věra
Vedoucí: Mlček, Jiří
Abstrakt: Práce poskytuje pohled na entomofágii, tedy využití hmyzu jako součásti lidské stravy ve světě i u nás. Sumarizuje výživové hodnoty a pozitivní přínosy v tomto ohledu pro neustále se rozšiřující populaci naší planety. Konzumaci hmyzu předkládá jako vhodnou alternativu řešení potravinových krizí, civilizačních chorob - podvýživa a obezita, či možnost jejího využití jako potravinového doplňku. Seznamuje s jedlými druhy ze zástupců řádu Insecta ve světové entomofágii a s poznatky o rozvíjejícím se zájmu o tuto oblast v poněkud střídmějších částech naší planety, kde se v současnosti ještě stále bojuje se zbytečnými předsudky.
URI: http://hdl.handle.net/10563/17022
Datum: 2011-08-04
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie a mikrobiologie potravin
Studijní obor: Technologie a řízení v gastronomii
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 22798


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
fialová_2011_bp.pdf 2.014Mb PDF Zobrazit/otevřít
fialová_2011_vp.doc 95Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
fialová_2011_op.doc 100.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet