Monitoring tukové bilance při výrobě čerstvých sýrů

DSpace Repository

Language: English čeština 

Monitoring tukové bilance při výrobě čerstvých sýrů

Show simple item record

dc.contributor.advisor Zemanová, Vladimíra
dc.contributor.author Weiglová, Veronika
dc.date.accessioned 2012-03-10T15:53:29Z
dc.date.available 2012-03-10T15:53:29Z
dc.date.issued 2011-05-26
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/17394
dc.description.abstract Cílem práce je seznámení se s jednotlivými složkami mléka a jejich vlivem na kvalitu sýru při výrobě. Byly taktéž popsány technologické postupy ovlivňující kvalitu sýru. V teoretické části je také vypracována literární rešerše o významu mléka a mléčných výrobků pro zdraví. V praktické části jsem prováděla fyzikálně-chemické rozbory a sledovala tak tučnost mléka, syrovátky a sýru. Ze zjištěných hodnot tučností byla vyhodnocena tuková bilance. Při provádění tukové bilance jsem posuzovala výrobní ztráty podniku. Na výrobní ztráty má vliv celá řada faktorů. cs
dc.format 59 s. 86 986 znaků cs
dc.format.extent 853769 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject mléko cs
dc.subject sýr cs
dc.subject syrovátka cs
dc.subject sušina cs
dc.subject tuk cs
dc.subject bilance cs
dc.subject milk en
dc.subject cheese en
dc.subject whey en
dc.subject dry residue en
dc.subject fat en
dc.subject balance en
dc.title Monitoring tukové bilance při výrobě čerstvých sýrů cs
dc.title.alternative Monitoring of Fat Balance in the Fresh Cheese Production en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Matějíčková, Radmila
dc.date.accepted 2011-06-22
dc.description.abstract-translated The aim of my Bachelor work is familiarization with single milk components and their impact on the cheese quality during production process. There were also described technological procedures affecting cheese quality. In theoretical part of this work is made literature search regarding milk and milk products relevance for health. In practical part of this work I did physiochemical analyse and I monitored fatness of milk, whey and cheese. From observed values of fatness was evaluated fat balance. During fat balance realization I examined production losses of the company. A lot of factors have an impact on production losses. en
dc.description.department Ústav biochemie a analýzy potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/136 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and Food Technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 21825
dc.date.assigned 2011-02-25
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
weiglová_2011_bp.pdf 833.7Kb PDF View/Open
weiglová_2011_vp.doc 97.5Kb Microsoft Word View/Open
weiglová_2011_op.doc 100.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account