Studie jedlých olejů pomocí fluorescenční spektrometrie

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Studie jedlých olejů pomocí fluorescenční spektrometrie

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Studie jedlých olejů pomocí fluorescenční spektrometrie
Autor: Nenutil, Petr
Vedoucí: Kuřitka, Ivo
Abstrakt: Byla předložena studie osmi vybraných reprezentativních vzorků jedlých olejů dostupných v české obchodní síti. UV-VIS absorpční spektrometrie a fluorimetrie byly využity pro kvalitativní analýzu jevů vyskytujících se v elektronových spektrech těchto mnohosložkových systémů. Řepkový, slunečnicový a podzemnicový olej, dále olej z vlašských ořechů, sezamu a tři značky olivového oleje byly analyzovány, jejich spektra interpretována a detekované přítomné látky byly porovnány s očekávaným složením. Výsledky naznačují možné implikace směrem k falšování olejů.
URI: http://hdl.handle.net/10563/17747
Datum: 2011-05-20
Dostupnost: Pouze v rámci univerzity
Ústav: Ústav biochemie a analýzy potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: D 20359


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
nenutil_2011_dp.pdfZablokované 1.604Mb PDF
nenutil_2011_vp.doc 96Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
nenutil_2011_op.doc 96.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet