Vliv tepelné zátěže na základní ukazatele kvality u vybraných potravinářských olejů

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Vliv tepelné zátěže na základní ukazatele kvality u vybraných potravinářských olejů

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Vliv tepelné zátěže na základní ukazatele kvality u vybraných potravinářských olejů
Autor: Bartíková, Iva
Vedoucí: Kráčmar, Stanislav
Abstrakt: V teoretické části řeší diplomová práce problematiku rostlinných tuků a olejů, zejména po stránce jejich úlohy ve výživě člověka. Kromě základních kroků technologie zpracování tuků se zabývá vlivem teplotní zátěže a doby skladování na jejich kvalitu a popisuje stano-vená kvalitativní kriteria (číslo kyselosti a peroxidové číslo). V praktické části vyhodnocuje vliv tepelné zátěže a dlouhodobého skladování na zmíněné ukazatele kvality u různých druhů rostlinných olejů zakoupených v tržní síti. Celkem bylo vyšetřeno 69 vzorků, z toho 49 bylo z rostlinných olejů po smažení bramborových hranolků, 10 čerstvých olejů a 10 olejů po jejich dlouhodobém skladování (60 měsíců). Výsledky měření byly porovnány se stanovenými parametry.
URI: http://hdl.handle.net/10563/17888
Datum: 2011-05-20
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav biochemie a analýzy potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 21410


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
bartíková_2011_dp.pdf 14.74Mb PDF Zobrazit/otevřít
bartíková_2011_vp.doc 94.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
bartíková_2011_op.zip 883.4Kb Neznámý Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet