Ekonomické a nutriční hodnocení vybraných školních zařízení

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Ekonomické a nutriční hodnocení vybraných školních zařízení

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Ekonomické a nutriční hodnocení vybraných školních zařízení
Autor: Ilčík, Petr
Vedoucí: Družbíková, Helena
Abstrakt: Tato bakalářská práce je zaměřena na úroveň výživy žáků základních škol ve věku 7 ? 15 let. Cílem práce bylo porovnat ekonomické hospodaření jednotlivých školních stravovacích zařízení a vyhodnotit nutriční úroveň jídelních lístků. Srovnávány byly dvě základní školy s různými počty strávníků školních jídelen. Z výsledků ekonomického hodnocení plyne, že ZŠ Hodonín se na konci daného období pohybovala ve finanční ztrátě, oproti ZŠ Ratíš-kovice, která finanční prostředky ušetřila. Hospodaření stravovacích zařízení s finančními prostředky se také promítlo v nutriční kvalitě jídelních lístků. Dle nutričního vyhodnocení dosáhly školní jídelny 35 % VDD pro energii, lipidy a celkové bílkoviny. Naopak doporu-čených výživových hodnot sacharidů školní jídelny u většiny skupin nedosáhly.
URI: http://hdl.handle.net/10563/17932
Datum: 2011-05-27
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav biochemie a analýzy potravin
Studijní obor: Technologie a řízení v gastronomii
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 16473


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
ilčík_2011_bp.pdf 792.9Kb PDF Zobrazit/otevřít
ilčík_2011_vp.doc 87.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
ilčík_2011_op.doc 96.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet