Optimalizace sterilačního režimu pro nekyselé potraviny (masové konzervy)

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Optimalizace sterilačního režimu pro nekyselé potraviny (masové konzervy)

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Optimalizace sterilačního režimu pro nekyselé potraviny (masové konzervy)
Autor: Franta, Petr
Vedoucí: Hrabě, Jan
Abstrakt: Cílem práce bylo ověření stávajícího sterilačního režimu masových konzerv s následnou optimalizací a sice s ohledem na rychlost sterilace a chlazení, šetrnost k obsahu a úsporu energií. Hlavním důvodem pro vypracování této práce byl problém s vysokou hodnotou F a z ní pramenící senzorické vady ? vytavování tuku a želatiny a Maillardova reakce. V rámci řešení tohoto problému byly realizovány experimenty s cílem zlepšit distribuci tepla pomocí vloženého komínu, změn v skládání konzerv do sterilačních košů Výsledky experimentů potvrdily, že hlavní příčinou nevyhovujícího stavu je s největší pravděpodobností nevyhovující distribuce tepelné energie dodávané do sterilačního zřízení ve formě syté páry.
URI: http://hdl.handle.net/10563/18033
Datum: 2011-05-19
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav biochemie a analýzy potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 21428


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
franta_2011_dp.pdf 2.024Mb PDF Zobrazit/otevřít
franta_2011_vp.doc 94.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
franta_2011_op.doc 97.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet