Stanovení polyfenolických látek ve vybraných potravinách

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Stanovení polyfenolických látek ve vybraných potravinách

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Stanovení polyfenolických látek ve vybraných potravinách
Autor: Michálková, Jitka
Vedoucí: Fišera, Miroslav
Abstrakt: Cílem této práce bylo vyvinout metody stanovení a identifikace polyfenolických látek v potravinách metodou HPLC v kombinaci s ESI - MS. První část této diplomové práce se zabývá klasifikací jednotlivých polyfenolických látek. Jsou zde charakterizovány základní skupiny a jejich nejčastěji se vyskytující zástupci. Následuje kapitola, která je věnována potravinám, v nichž se polyfenoly vyskytují ve významném množství. Dále jsou charakte-rizovány dvě metody používané při stanovení polyfenolů v potravinách, tj. MS a HPLC. Posledním oddílem je experimentální část. Zde je popsán způsob, jakým bylo postupováno při stanovení vybraných polyfenolických látek metodou HPLC a ESI-MS.
URI: http://hdl.handle.net/10563/18164
Datum: 2011-05-20
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky
Studijní obor: Technologie a ekonomika výroby tuků, detergentů a kosmetiky
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 20082


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
michálková_2011_dp.pdf 3.333Mb PDF Zobrazit/otevřít
michálková_2011_op.doc 98Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet