Nutriční úroveň vojenského stravování v České republice

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Nutriční úroveň vojenského stravování v České republice

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Nutriční úroveň vojenského stravování v České republice
Autor: Holomucká, Gabriela
Vedoucí: Družbíková, Helena
Abstrakt: Diplomová práce popisuje historický vývoj vojenského stravování až po současnost. Zabývá se charakteristikou armádního stravování a systémem výživových požadavků na vojáky a jejich týlovým zabezpečením. Cílem práce je vyhodnotit nutriční hodnoty jídelních lístků vybraných vojenských útvarů. Výchozí jídelní lístky byly plánovány pro skupiny vojáků a pilotů na 10 dní. Z výsledků nutričního hodnocení vyplývá, že ve většině jídelních lístků nebyly splněny požadavky na energetickou hodnotu, bílkoviny a sacharidy, naopak plnění tuků můžeme označit za dostačující. Z těchto důvodů považujeme nutriční úroveň vojenského stravování ve vybraných útvarech za méně uspokojivou.
URI: http://hdl.handle.net/10563/18312
Datum: 2011-05-18
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav biochemie a analýzy potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 22613


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
holomucká_2011_dp.pdf 2.718Mb PDF Zobrazit/otevřít
holomucká_2011_vp.doc 88Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
holomucká_2011_op.doc 96.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet