Základní rysy gastronomie Francie a Španělska.

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Základní rysy gastronomie Francie a Španělska.

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Základní rysy gastronomie Francie a Španělska.
Autor: Ptáčková, Ingrid
Vedoucí: Ivánek, Ladislav
Abstrakt: Cílem mé práce bylo popsat a porovnat francouzskou a španělskou kuchyni. Nejprve jsem se ve své bakalářské práci zaměřila na jejich historické kořeny, jenž velmi napomohly a postupně stanovily směr kuchyní. Dále jsem popsala zvláštnosti a nejtypičtější pokrmy. Zahrnula jsem zde stravovací zvyklosti, obyčeje, svátky, zvláštní a typické pokrmy a suroviny v nich používané. Francie a Španělsko jsou rozlehlé země a jsou rozděleny do několika regionů. Proto jsem věnovala největší část této práce nejznámějším krajovým specialitám. Jednotlivé regiony mají různé přírodní podmínky a tradice, a díky tomu vznikají mimořádné potraviny, pokrmy a nápoje. V závěru práce je provedeno porovnání obou zemí, které je zaměřené především na odlišnosti v jejich kuchyni.
URI: http://hdl.handle.net/10563/21637
Datum: 2012-01-06
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav analýzy a chemie potravin
Studijní obor: Technologie a řízení v gastronomii
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: C 25771


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
ptáčková_2012_bp.pdf 1.386Mb PDF Zobrazit/otevřít
ptáčková_2012_vp.doc 91.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
ptáčková_2012_op.doc 89.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet