Funkčnost a efektivita zavedení systému HACCP ve stravovacích službách

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Funkčnost a efektivita zavedení systému HACCP ve stravovacích službách

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Funkčnost a efektivita zavedení systému HACCP ve stravovacích službách
Autor: Paličková, Marcela
Vedoucí: Mlček, Jiří
Abstrakt: Bakalářská práce je zaměřena na systém HACCP. V teoretické části umožňuje získání celkového přehledu o systému, seznamuje s jeho historií, s postupy zavedení, se základními pojmy, věnuje se legislativě související se systémem a uvádí výčet nejčastěji se vyskytujících chyb v souvislosti se systémem HACCP. Praktická část bakalářské práce zahrnuje průzkum implementace systému HACCP ve stravovacích provozech okresu Kroměříž. V první části přináší výsledky dotazníkového šetření ve 104 stravovacích provozovnách okresu všech typů. Byly zjištěny značné rezervy v implementaci systému. V plných 35 % provozoven není systém HACCP vůbec zaveden, vyhovujících výsledků dosahují pouze podniky závodního stravování. Druhá část demonstruje šetření ve třech asijských restauracích kroměřížského regionu. Zde práce potvrzuje, že v této specifické skupině je dodržování systému HACCP značně problematické a ani jedna z restaurací nemá systém HACCP zaveden a dodržován v provozu.
URI: http://hdl.handle.net/10563/21653
Datum: 2012-01-06
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav analýzy a chemie potravin
Studijní obor: Technologie a řízení v gastronomii
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 24166


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
paličková_2012_bp.pdf 761.3Kb PDF Zobrazit/otevřít
paličková_2012_vp.doc 95Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
paličková_2012_op.doc 96Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet