Fyziologické účinky větvených aminokyselin na organismus a jejich stanovení ve vybraných suplementech

DSpace Repository

Language: English čeština 

Fyziologické účinky větvených aminokyselin na organismus a jejich stanovení ve vybraných suplementech

Show simple item record

dc.contributor.advisor Kráčmar, Stanislav
dc.contributor.author Sedláčková, Kateřina
dc.date.accessioned 2013-10-07T09:50:35Z
dc.date.available 2013-10-07T09:50:35Z
dc.date.issued 2012-02-01
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/21722
dc.description.abstract Diplomová práce je zaměřená na fyziologické působení větvených aminokyselin (BCAA) na organismus a sledování jejich obsahu v doplňcích stravy a tedy i pravdivost údajů, které výrobci udávají na etiketě. Legislativou je pouze dáno, že výrobek přicházející na trh musí být zdravotně nezávadný, ale jeho účinnost či obsah látek deklarovaných na obale sledován není. Výsledky stanovení jednoznačně potvrdily, že obsah skutečný se nemusí shodovat s deklarovaným obsahem a také bylo zjištěno, že na etiketě jsou neúplné údaje o produktu, nebo dané aminokyseliny nejsou v optimálním poměru. cs
dc.format 51 cs
dc.format.extent 1788627 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject doplňky stravy cs
dc.subject fyziologické působení cs
dc.subject větvené aminokyseliny cs
dc.subject deklarovaný obsah cs
dc.subject valin cs
dc.subject leucin cs
dc.subject isoleucin cs
dc.subject dietary supplements en
dc.subject psysiologic effect en
dc.subject branched-chain amino acids en
dc.subject declarated content en
dc.subject valine en
dc.subject leucine en
dc.subject isoleucine en
dc.title Fyziologické účinky větvených aminokyselin na organismus a jejich stanovení ve vybraných suplementech cs
dc.title.alternative Physiologic Effects of Branched-chain Amino Acids on Human Body and Its Determination in Selected Suplements en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Bučková, Martina
dc.date.accepted 2012-06-07
dc.description.abstract-translated This graduation these is based on physiologic effects of branched-chain amino acids (BCAA) on human body and observing its volume in supplements, that is declareted on the covering. Legislature is declaring health unexception, but is not declaring effects and amount of substances declarated on the covering. The results of determination validated ,that the real contain can be different from the declarated one and also it has been decided, that the statement on the covering was not complete, or the aminoacids was not in optimal ratio. en
dc.description.department Ústav technologie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/19585 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, Hygiene and Economics of Food Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 27661
utb.result.grade B
dc.date.submitted 2012-05-02


Files in this item

Files Size Format View
sedláčková_2012_dp.pdf 1.705Mb PDF View/Open
sedláčková_2012_vp.doc 95Kb Microsoft Word View/Open
sedláčková_2012_op.doc 97Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account