Stanovení těkavých látek ve vybraných typech nefermentovaných čajů metodou GC-MS

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Stanovení těkavých látek ve vybraných typech nefermentovaných čajů metodou GC-MS

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Stanovení těkavých látek ve vybraných typech nefermentovaných čajů metodou GC-MS
Autor: Mirošová, Pavla
Vedoucí: Rouchal, Michal
Abstrakt: Volné těkavé látky a jejich zastoupení v čaji mají zásadní vliv na jeho výsledné aroma a představují tak zásadní ukazatel jeho senzorické kvality. Tyto látky vybraných druhů nefermentovaného zeleného čaje byly získány pomocí dvou extrakčních metod, kterými byly destilace vodní parou a simultánní destilace-extrakce, a identifikovány metodou strukturní analýzy GC-MS. Na základě získaných výsledků bylo provedeno porovnání obsahu těkavých látek v jednotlivých vzorcích čaje, účinnost použitých extrakčních metod a opakovatelnost metody GC-MS. Součástí práce je také krátká rešerše pojednávající o extrakčních metodách vhodných pro izolaci těkavých látek a metodách jejich stanovení. Samostatná kapitola je věnována hmotnostní spektrometrii.
URI: http://hdl.handle.net/10563/21806
Datum: 2012-02-01
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 25750


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
mirošová_2012_dp.pdf 6.814Mb PDF Zobrazit/otevřít
mirošová_2012_vp.doc 104.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
mirošová_2012_op.doc 96.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet