Viv modifikace postupu pekařského pokusu na kvalitu kukuřičného pečiva

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Viv modifikace postupu pekařského pokusu na kvalitu kukuřičného pečiva

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Viv modifikace postupu pekařského pokusu na kvalitu kukuřičného pečiva
Autor: Lichnovská, Vladislava
Vedoucí: Burešová, Iva
Abstrakt: Tato diplomová práce byla zpracována na téma "Vliv modifikace postupu pekařského pokusu na kvalitu kukuřičného pečiva". Zabývá se charakteristikou kukuřice Zea mays L., mlýnským zpracováním kukuřičného zrna, technologickými a nutričními vlastnostmi pekařských mouk a použití při výrobě běžného pečiva. Cílem práce bylo zkoumat vliv podílu spařené a nespařené kukuřičné mouky na pekařskou jakost a texturní vlastnosti pečiva. Práce byla založena na modifikaci pekařského pokusu a jejím vlivu na výrobu bezlepkového pečiva. Při výzkumu bylo použito 11 vzorků s různými poměry spařené a nespařené mouky. S vyšším podílem spařené mouky se zvyšuje výška bochníku a snižuje kohezivnost.
URI: http://hdl.handle.net/10563/21897
Datum: 2012-07-01
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav analýzy a chemie potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: E 28327


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
lichnovská_2012_dp.pdf 2.915Mb PDF Zobrazit/otevřít
lichnovská_2012_vp.doc 103Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
lichnovská_2012_op.doc 97Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet