Stravovací návyky studentů vysokých škol

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Stravovací návyky studentů vysokých škol

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Stravovací návyky studentů vysokých škol
Autor: Melenovská, Kateřina
Vedoucí: Kráčmar, Stanislav
Abstrakt: Diplomová práce řeší problematiku stravovacích návyků studentů vybraných vysokých škol. Do sledování bylo zařazeno 211 vysokoškolských studentů, z nichž 153 studuje na Veterinární a farmaceutické univerzitě v Brně, z toho bylo 34 mužů a 119 žen a 59 na Uni-verzitě Tomáše Bati ve Zlíně, z toho 16 mužů a 43 žen. Podle body mass indexu spadá do rozmezí normálního stavu 79,0 % oslovených žen a 58,0 % mužů. Pravidelně 5x denně se stravuje v % 47,2 žen a 46,8 mužů. Každé ráno snídá v % 64,8 žen a 50,0 mužů. V menze obědvá v % 43,8 žen a 46,5 mužů. Ovoce oslovení studenti jí nejčastěji více než 3x do týdne v % 43,2 žen a 52,0 mužů. Zeleninu zařazují respondenti nečastěji do svého jídelníčku více než 3x do týdne v % 40,1 žen a 54,0 mužů. Maso se ob-jevuje v jídelníčku studentů nejčastěji více než 3x do týdne v % 56,2 žen a 64,0 mužů. Nejvíce je preferováno drůbeží maso v % 62,3 žen a 34,1 mužů. Mléko pijí respondenti nejčastěji méně než 3x do týdne v % 38,3 žen a 34,7 mužů. Mléčné výrobky respondenti konzumují nejvíce méně než 3x do týdne v % 44,4 žen a 40,0 mužů. Nejvíce studentů jí pečivo denně v % 71,0 žen a 72,0 mužů. Ženy preferují více tmavé pečivo v % 63,6 a muži bílé pečivo v 55,0. Sladkosti zařazují studenti do svého jídelníčku nejčastěji méně než 3x do týdne v % 39,5 žen a 44,0 mužů. Ženy mají příjem tekutin nejčastěji nižší než 2 litry denně v % 61,1, muži nejvíce vybírali odpověď více než 2 litry denně v % 58,0. Ženy více preferují neslazené nápoje v % 60,5 muži naopak nápoje slazené 60,0. Ženy více preferují nápoje nesycené v % 74,2, muži nápoje sycené 52,0. Oslovení studenti sportují nejčastěji méně než 3x do týdne v % 55,0 žen a 53,1 mužů.
URI: http://hdl.handle.net/10563/21977
Datum: 2012-01-06
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav analýzy a chemie potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 25414


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
melenovská_2012_dp.pdf 2.016Mb PDF Zobrazit/otevřít
melenovská_2012_vp.doc 95Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
melenovská_2012_op.doc 95.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet