Textura tavených sýrů s různou koncentrací alginátu sodného

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Textura tavených sýrů s různou koncentrací alginátu sodného

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Textura tavených sýrů s různou koncentrací alginátu sodného
Autor: Mynarčíková, Lucie
Vedoucí: Nagyová, Gabriela
Abstrakt: Cílem této práce bylo sledovat vliv přídavku různých koncentrací alginátu sodného na texturní vlastnosti, pH a sušinu tavených sýrů. Byly vyrobeny modelové vzorky tavených sýrů s přídavkem alginátu sodného v koncentraci 0,05 - 1,00 % w/w s koncentračním krokem 0,05 %. Vyroben byl také kontrolní vzorek bez alginátu sodného. Tyto vzorky byly skladovány 30 dní při teplotě 6 °C. Hodnoty tvrdosti, kohezivnosti, relativní lepivosti, pH a sušiny byly stanoveny po 1, 7 a 30 dnech skladování. Výsledky ukázaly, že se s rostoucí koncentrací alginátu sodného a délkou skladování tvrdost tavených sýrů zvyšuje. Kohezivnost a relativní lepivost se s výše uvedenými faktory významně nemění. Rovněž hodnoty pH nejsou měnící se koncentrací a dobou skladování ovlivněny.
URI: http://hdl.handle.net/10563/22297
Datum: 2012-02-01
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 25818


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
mynarčíková_2012_bp.pdf 1.568Mb PDF Zobrazit/otevřít
mynarčíková_2012_vp.doc 93.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
mynarčíková_2012_op.doc 96Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet