Charakteristika a vlastnosti zázvoru

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Charakteristika a vlastnosti zázvoru

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Charakteristika a vlastnosti zázvoru
Autor: Válková, Martina
Vedoucí: Škrovánková, Soňa
Abstrakt: Bakalářská práce je zaměřena na popis a charakteristiku zázvoru lékařského (Zingiber officinale). V zázvoru jsou obsaženy látky prospívající zdraví, účinnými látkami jsou silice a ostře chutnající gingerol. Zázvor se používá v několika podobách - čerstvý, sušený a mletý, pro přípravu čaje, tinktury, nebo obkladů. Zázvor se využívá jak v potravinářském, tak i v kosmetickém a farmaceutickém průmyslu.
URI: http://hdl.handle.net/10563/22312
Datum: 2012-02-01
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 25833


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
válková_2012_bp.pdf 1.806Mb PDF Zobrazit/otevřít
válková_2012_vp.doc 94Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
válková_2012_op.doc 94Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet