Účinek kyseliny kaprylové na vybrané kmeny bakterií
Show full item record
No preview available
Title:
|
Účinek kyseliny kaprylové na vybrané kmeny bakterií |
Author: |
Kašpárková, Eva
|
Advisor: |
Kramářová, Daniela
|
Abstract:
|
Na základě vědeckých studií bylo potvrzeno, že mastné kyseliny vykazují značné antimikrobiální účinky. Cílem diplomové práce bylo testovat potenciální antibakteriální účinek kyseliny kaprylové. Tato mastná kyselina se vyskytuje v kozím, kravském a mateřském mléce a v mléce kokosových ořechů. Její antibakteriální aktivita byla testována na Escherichia coli, Salmonella typhimurium, Bacillus cereus, Bacillus subtilis, Serratia marcescens, Pseudomonas fluorescens, Micrococcus luteus a Staphylococcus aureus. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/2236
|
Date:
|
2006-05-31 |
Availability:
|
Bez omezení |
Department:
|
Ústav potravinářského inženýrství a chemie |
Discipline:
|
Technologie a ekonomika výroby tuků, detergentů a kosmetiky |
Grade for thesis and defense:
|
A
2283
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account