Měření roztékavosti u tavených sýrů

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Měření roztékavosti u tavených sýrů

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Měření roztékavosti u tavených sýrů
Autor: Olejníková, Petra
Vedoucí: Ponížil, Petr
Abstrakt: Práce se zabývá měřením roztékavosti taveného sýra pomocí modifikovaného Schreiberova testu. Na 1189 vzorcích byla studována závislost roztékavosti na délce zrání suroviny, době skladování taveného sýra a vzájemném poměru množství tří tavicích solí. Jádro práce je ve změření roztékavosti velkého množství vzorků. Výsledky byly hodnoceny z hlediska variability a reprodukovatelnosti. Nebyl zjištěn vliv doby zrání a skladování na roztékavost. Při studiu vlivu tavících solí se překvapivě ukázalo, že čisté soli způsobují větší roztékavost, zatímco při použití jejich směsi roztékavost klesá.
URI: http://hdl.handle.net/10563/22503
Datum: 2012-02-01
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 25808


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
olejníková_2012_bp.pdf 5.379Mb PDF Zobrazit/otevřít
olejníková_2012_vp.doc 95.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
olejníková_2012_op.doc 99Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet