Přírodní chinolony a jejich biologické účinky

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Přírodní chinolony a jejich biologické účinky

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Kafka, Stanislav
dc.contributor.author Sikorová, Pavlína
dc.date.accessioned 2010-07-14T05:29:15Z
dc.date.available 2010-07-14T05:29:15Z
dc.date.issued 2006-05-31
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/2256
dc.description.abstract Práce obsahuje přehled známých chinolonů, které byly izolovány z přírodních materiálů. Pozornost je věnována zejména sloučeninám, u kterých byly zkoumány jejich účinky na živé organismy. U řady látek byly zjištěny rozmanité zajímavé účinky, jako například tuberkulostatické, cytotoxické, fungicidní, antikoagulační, protinádorové a proti malárii. cs
dc.format 36 cs
dc.format.extent 679472 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject chinolony cs
dc.subject izolace z přírodního materiálu cs
dc.subject bilologické účinky cs
dc.subject quinolones en
dc.subject isolation from natural products en
dc.subject biological effects en
dc.title Přírodní chinolony a jejich biologické účinky cs
dc.title.alternative Natural quinolones and their biological activities en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Klásek, Antonín
dc.date.accepted 2006-06-19
dc.description.abstract-translated The study is focused to review of known compounds with quinolone pattern, which were isolated from natural products. The attention is paid especially to compounds, the effects of which on living organisms were investigated. Various interesting effects, such as tuberculostatic, cytotoxicity, antifungal, anticoagulant, antitumor, and antimalarial, were found at a number of substances. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství a chemie cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/143 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 2256
dc.date.assigned 2005-10-10
utb.result.grade A


Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
sikorová_2006_bp.pdf 663.5Kb PDF Zobrazit/otevřít
sikorová_2006_vp.doc 44.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
sikorová_2006_op.doc 43.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet