Charakteristika vídeňské gastronomie

DSpace Repository

Language: English čeština 

Charakteristika vídeňské gastronomie

Show simple item record

dc.contributor.advisor Ivánek, Ladislav
dc.contributor.author Borženská, Veronika
dc.date.accessioned 2013-10-08T21:48:13Z
dc.date.available 2013-10-08T21:48:13Z
dc.date.issued 2012-01-06
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/22665
dc.description.abstract Cílem mé bakalářské práce bylo popsat vídeňskou gastronomii a analyzovat vlivy světových kuchyní na ni. V první kapitole jsem se zaměřila na historické kořeny Vídně, ze kterých vyplynulo, jak tato kuchyně vznikala. Dále jsem se zmínila o klimatických podmínkách, fauně a flóře v Rakousku. V třetí kapitole jsem popsala vídeňské pokrmy a nápoje. Zvláštní pozornost jsem věnovala vídeňskému pivu a vínu, jejich historii, výrobě a rozdělení. Dále jsem pokračovala o stravovacích návycích a popis zajímavých míst. cs
dc.format 41s. cs
dc.format.extent 1770538 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Rakousko cs
dc.subject vídeňská gastronomie cs
dc.subject vlivy cs
dc.subject analyzovat cs
dc.subject Vídeň cs
dc.subject historické kořeny cs
dc.subject vídeňské pokrmy a nápoje cs
dc.subject Austria en
dc.subject Vienna?s gastronomy en
dc.subject historical roots en
dc.subject Vienna?s meals and bewerages en
dc.title Charakteristika vídeňské gastronomie cs
dc.title.alternative Characterisation of Viennese Gastronomy. en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Forman, Václav
dc.date.accepted 2012-09-04
dc.description.abstract-translated The aim of my bachelor thesis was to describe Vienna?s gastronomy and to analyse the influence of other cuisines to it. In the first chapter I focused on historical roots of the Vienna, that showes to us how it rose. Next I noted some fact about weather condition, fauna and flora in Austria. In the third chapter I described Vienna?s meals and bewerages. Special attention was given to Vienna?s beer and vine, their history, production and divi-sion. Further in the thesis, I wrote about eating habits and interesting places in Austria. en
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/18591 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 25749
utb.result.grade D
dc.date.submitted 2012-08-13


Files in this item

Files Size Format View
borženská_2012_bp.pdf 1.688Mb PDF View/Open
borženská_2012_vp.doc 91.5Kb Microsoft Word View/Open
borženská_2012_op.doc 91Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account