Využití Ramanovy spektroskopie v potravinářství.

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Využití Ramanovy spektroskopie v potravinářství.

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Využití Ramanovy spektroskopie v potravinářství.
Autor: Čapáková, Romana
Vedoucí: Bučková, Martina
Abstrakt: Tato práce se zaměřuje na využití Ramanovy spektroskopie v potravinářském průmyslu. I když se jedná o poměrně novou metodu, je vypracováno již několik studií s ukázkami jejího praktického využití. Je zde stručně charakterizován samotný princip Ramanova jevu, jeho výhody i nevýhody a také techniky jeho zesílení. Stěžejní část práce je pak zaměřena na seznámení se se studiemi základních i vedlejších potravinových složek. V rámci srovnání aplikačních možností je stručně shrnuto využití Ramanovy spektroskopie v ostatních vědních disciplínách.
URI: http://hdl.handle.net/10563/22821
Datum: 2012-02-01
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 26740


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
čapáková_2012_bp.pdf 2.102Mb PDF Zobrazit/otevřít
čapáková_2012_vp.doc 93Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
čapáková_2012_op.pdf 162.5Kb PDF Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet