Slazená kondenzovaná smetana z pohledu kontaminace koliformními bakteriemi

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Slazená kondenzovaná smetana z pohledu kontaminace koliformními bakteriemi

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Slazená kondenzovaná smetana z pohledu kontaminace koliformními bakteriemi
Autor: Rybenský, Michal
Vedoucí: Lovasová, Jaroslava
Abstrakt: Předložená bakalářská práce je věnována sledování koliformních bakterií ve slazené kondenzované smetaně. Část teoretická je zaměřena na výskyt koliformních bakterií v potravinářském průmyslu, zejména v mlékárenství. Je zde popsána technologie výroby zahuštěné kondenzované smetany ?Jesenka?. Část praktická se zabývá sledováním životaschopnosti koliformních bakterií ? Escherichia coli a En. aerogenes, naočkovaných do zahuštěné slazené smetany. Pokles těchto bakterií ve výrobku je dán nepříznivými životními podmínkami ? vysoký osmotický tlak vzniklý přídavkem cukru a zahuštěním výrobku a dále anaerobní prostředí v tubách. Koliformní bakterie ve vzorku č. 1 a č. 2 byly stanoveny kultivační metodou na živné půdě Chromocult. Výsledky byly graficky znázorněny. Z grafů vyplývá, že nejprve došlo k rychlému poklesu koliformních bakterií, následně k částečnému přizpůsobení danému prostředí a zpomalení úbytku až po úplné vymizení těchto bakterií z výrobku.
URI: http://hdl.handle.net/10563/22998
Datum: 2012-01-06
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav analýzy a chemie potravin
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 25524


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
rybenský_2012_bp.pdf 2.101Mb PDF Zobrazit/otevřít
rybenský_2012_vp.doc 94Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
rybenský_2012_op.doc 95.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet