Vývoj metody pro určení autenticity máku modrého stanovením jeho oxidační stability

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Vývoj metody pro určení autenticity máku modrého stanovením jeho oxidační stability

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Vývoj metody pro určení autenticity máku modrého stanovením jeho oxidační stability
Autor: Krejčová, Zuzana
Vedoucí: Kremlová, Jana
Abstrakt: Diplomová práce je zaměřena na určení autenticity máku modrého stanovením hodnoty oxidační stability. Teoretická část popisuje vlastní mák a jeho historii, metodu rancimat a její využití ve firmě ALIKA a.s. V praktické části je stanovení hodnoty oxidační stability máku modrého. Nejdříve stanove-ní ideální hodnoty stoprocentního čerstvého máku v rozmezí do 30 dní od sklizně, potom měření stárnutí v průběhu 8 měsíců a nakonec stanovení jeho autenticity pomocí záložního vzorku (sklizeň 2010) a následné míchání v procentuálních poměrech (čerstvý a starý mák).
URI: http://hdl.handle.net/10563/23238
Datum: 2012-01-06
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav analýzy a chemie potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: C 25842


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
krejčová_2012_dp.pdf 1.888Mb PDF Zobrazit/otevřít
krejčová_2012_vp.doc 97.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
krejčová_2012_op.pdf 359.5Kb PDF Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet