Antioxidační a antimikrobiální účinky listů jakonu.

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Antioxidační a antimikrobiální účinky listů jakonu.

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Antioxidační a antimikrobiální účinky listů jakonu.
Autor: Zajíčková, Kateřina
Vedoucí: Dvořáková, Monika
Abstrakt: Cílem této diplomové práce bylo zjistit obsah celkových antioxidantů a polyfenolů ve vybraných druzích listů jakonu. Dále bylo úkolem zjistit antimikrobiální účinky a v neposlední řadě organoleptické vlastnosti vodného výluhu z listů. Teoretická část obsahuje charakteristiku jednotlivých andských okopanin, popis chemického složení listů i hlíz a biologické účinky listů jakonu. V praktické části jsou pak vyhodnoceny výsledky laboratorních analýz a konfrontovány s literaturou. Na základě měření byl zjištěn obsah antioxidantů a polyfenolů ve vybraných druzích jakonu. Antimikrobiální účinky nebyly potvrzeny. Pro dokreslení charakteru jednotlivých druhů bylo provedeno senzorické hodnocení a bylo statisticky vyhodnoceno.
URI: http://hdl.handle.net/10563/23295
Datum: 2012-02-01
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 25534


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
zajíčková_2012_dp.pdf 2.003Mb PDF Zobrazit/otevřít
zajíčková_2012_vp.pdf 64.09Kb PDF Zobrazit/otevřít
zajíčková_2012_op.doc 96Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet