Zastoupení jednotlivých druhů potravin ve stravě dětí předškolního věku

DSpace Repository

Language: English čeština 

Zastoupení jednotlivých druhů potravin ve stravě dětí předškolního věku

Show simple item record

dc.contributor.advisor Gálová, Jitka
dc.contributor.author Tóth, Martin
dc.date.accessioned 2013-10-09T17:15:49Z
dc.date.available 2013-10-09T17:15:49Z
dc.date.issued 2012-01-06
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/23350
dc.description.abstract Bakalářská práce se zabývá jednotlivými druhy potravin ve stravě dětí předškolního věku. Cílem práce bylo zpracovat literární rešerši zaměřenou na výživu dětí v předškolním věku. V práci je krátce charakterizována výživa dětí a přístup rodiny jako základu stravovacích návyků pro předškolní děti. V práci jsou popsány jednotlivé skupiny potravin, které jsou nebo nejsou vhodné ke konzumaci, včetně doporučeného denního množství pro děti od 1 roku do 6 let. Pozornost je věnována také vitamínům a minerálním látkám, které by dítě ve stravě mělo přijímat. Práce je doplněná o rady rodičům při výživě dětí a návrhy o zlepšení. cs
dc.format 57 s. cs
dc.format.extent 1409316 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Výživa dětí cs
dc.subject předškolní věk cs
dc.subject potraviny cs
dc.subject vitamíny cs
dc.subject minerální látky cs
dc.subject doporučené denní množství cs
dc.subject Children's nutrition en
dc.subject preschool age en
dc.subject food en
dc.subject vitamins en
dc.subject minerals en
dc.subject recommended daily amount en
dc.title Zastoupení jednotlivých druhů potravin ve stravě dětí předškolního věku cs
dc.title.alternative The Distribution of Particular Sorts of Foodstuffs for the Children of Preschool Age en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Kráčmar, Stanislav
dc.date.accepted 2012-06-12
dc.description.abstract-translated This thesis deals with different kinds of foods in meals of preschool children. The Aim of this thesis was to elaborate a literature search focused on the nutrition of children under school age. There are characterized children's nutrition and access to family eating habits as a basis for pre-school children by a short. The thesis describes the different categories of food that are or are not suitable for consumption, including recommended daily amount for children from 1 year to 6 years. Attention is also devoted to vitamins and mineral substan-ces which the child should receive in the meal. The work is supplemented by advice to parents on children's meals and suggestions for improvement. en
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/18591 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 25800
utb.result.grade B
dc.date.submitted 2012-05-21


Files in this item

Files Size Format View
tóth_2012_bp.pdf 1.344Mb PDF View/Open
tóth_2012_vp.doc 93Kb Microsoft Word View/Open
tóth_2012_op.doc 92Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account