Vliv síření vína na jeho vybrané analytické ukazatele

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Vliv síření vína na jeho vybrané analytické ukazatele

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Vliv síření vína na jeho vybrané analytické ukazatele
Autor: Uherek, Dušan
Vedoucí: Valášek, Pavel
Abstrakt: Tématem této diplomové práce bylo stanovení míry vlivu přídavku oxidu siřičitého do lahvovaných vín. Práce také popisuje technologické postupy výroby vína a charakterizuje použití oxidu siřičitého při aplikaci do vína. Celkem bylo analyzováno dvanáct párů vzorků bílých vín s rozdílným obsahem oxidu siřičitého. Kromě analýzy na oxid siřičitý, byl sledován obsah rozpuštěného kyslíku, celková antioxidační kapacita metodou s DPPH a byla provedena analýza aromatických látek pomocí plynové chromatografie. Rozdíly ve zkoumaných vzorcích se na závěr analyzovaly pomocí trojúhelníkové zkoušky. Cílem práce bylo vyhodnotit, zda rozdílná úroveň přídavku SO2 v lahvích má zásadní vliv na zkoumané kvalitativní ukazatele.
URI: http://hdl.handle.net/10563/23729
Datum: 2013-02-11
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav analýzy a chemie potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 30453


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
uherek_2013_dp.pdf 10.25Mb PDF Zobrazit/otevřít
uherek_2013_vp.pdf 63.10Kb PDF Zobrazit/otevřít
uherek_2013_op.doc 94Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet