Stanovení vybraných komponent v různých odrůdách moravských vín.

DSpace Repository

Language: English čeština 

Stanovení vybraných komponent v různých odrůdách moravských vín.

Show simple item record

dc.contributor.advisor Lapčíková, Barbora
dc.contributor.author Kývalová, Eva
dc.date.accessioned 2013-10-10T21:22:20Z
dc.date.available 2013-10-10T21:22:20Z
dc.date.issued 2013-02-11
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/23752
dc.description.abstract Předložená diplomová práce se zabývá hodnocením vybraných druhů vín, z oblasti Morava, podoblasti Slovácké od sklizně až po chemický rozbor vybraných komponent ve víně. Odrůdová vína Sauvignon, Rulandské šedé, Ryzlink vlašský, Ryzlink rýnský, Muškát Moravský a červená vína Cabernet Sauvignon, Cabernet Moravia ročník 2011, Cabernet Moravia ročník 2012, Svatovavřinecké ročník 2011 a Svatovavřinecké ročník 2012 byla analyzována na obsah veškerých titrovatelných kyselin, polyfenolických látek, anthokyaninů a určení barevnosti u červených vín spektrálními metodami a HPLC. Dále práce obsahuje charakterizaci jednotlivých odrůd vín a jejich pěstitelské oblasti v ČR cs
dc.format 107 cs
dc.format.extent 3003982 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Víno cs
dc.subject hroznový mošt cs
dc.subject analýza vína cs
dc.subject metody stanovení komponent vína cs
dc.subject Wine en
dc.subject grape juice en
dc.subject analysis of wine en
dc.subject methods for determining components in wine en
dc.title Stanovení vybraných komponent v různých odrůdách moravských vín. cs
dc.title.alternative Determination of Wine Components in Different Varieties of Moravian Wines. en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Fišera, Miroslav
dc.date.accepted 2013-05-29
dc.description.abstract-translated This thesis deals with evaluation of selected wines from wine region Moravia, subregion Slovácké from the harvest to the chemical analysis of selected components in wine. Varie-tal wine Sauvignon, Pinot Gris, Welschriesling, Weissel Riesling, Moravian Muscat a red Cabernet Sauvignon, Cabernet Moravia year 2011, Cabernet Moravia year 2012, Pinot Saint-Laurent year 2011 and Pinot Saint-Laurent 2012 were analyzed for all titrable acidity, polyphenol, anthocyanins and determination of color in red wines by spectral methods and HPLC. The work includes the characterization of varietal wines and their produstion areas in the Czech Republic. en
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/18592 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, Hygiene and Economics of Food Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 25896
utb.result.grade C
dc.date.submitted 2013-05-13


Files in this item

Files Size Format View
kývalová_2013_dp.pdf 2.864Mb PDF View/Open
kývalová_2013_vp.doc 96.5Kb Microsoft Word View/Open
kývalová_2013_op.pdf 359.1Kb PDF View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account