Stanovení hrubé vlákniny u celozrnných výrobků s přídavkem vybraných cereálií

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Stanovení hrubé vlákniny u celozrnných výrobků s přídavkem vybraných cereálií

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Stanovení hrubé vlákniny u celozrnných výrobků s přídavkem vybraných cereálií
Autor: Karasová, Martina
Vedoucí: Tremlová, Bohuslava
Abstrakt: Nerozpustná neboli hrubá vláknina je velice prospěšná pro lidský organismus. Její konzumace má kladný dopad na lidské zdraví a je vhodnou prevencí proti civilizačním chorobám. Významným zdrojem vlákniny jsou celozrnné výrobky. Cílem práce bylo stanovit obsah hrubé vlákniny u celozrnného pečiva s přídavkem vybraných cereálií (oves, kroupy, pohanka), které bylo vyrobeno v laboratorních podmínkách jako pekařský pokus, a výsledky porovnat s obsahem hrubé vlákniny u celozrnného pečiva nakoupeného v běžné tržní síti. Hrubá vláknina se stanovila vážkově po spálení vzorku po předešlé kyselé a zásadité hydrolýze. Hrubá vláknina se skládá z celulosy, hemicelulosy a ligninu.
URI: http://hdl.handle.net/10563/23915
Datum: 2013-02-11
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav analýzy a chemie potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: C 31362


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
karasová_2013_dp.pdf 4.703Mb PDF Zobrazit/otevřít
karasová_2013_vp.doc 95.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
karasová_2013_op.doc 98Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet