Stanovení flavonoidů v obilovinách spektrofotometricky

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Stanovení flavonoidů v obilovinách spektrofotometricky

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Stanovení flavonoidů v obilovinách spektrofotometricky
Autor: Marešová, Pavlína
Vedoucí: Sumczynski, Daniela
Abstrakt: Diplomová práce je zaměřena na studium obsahu flavonoidů ve dvou druzích obilovin - pšenice a rýže. Teoretická část zahrnuje charakteristiku obilovin, fenolických látek s důrazem na flavonoidy a jednotlivé metody jejich stanovení. V praktické části je uveden postup přípravy vzorků pomocí různých extrakčních metod a spektrofotometrického stanovení s použitím AlCl3.6H2O v prostředí etanolu s přídavkem NaNO2 a NaOH. Nejvyšší obsah flavonoidů v analyzovaných vzorcích byl naměřen ve vzorku neloupané černé rýže Khaw Dam. Výsledky studie ukazují, že nejvhodnější extrakční metodou pro následné spektrofotometrické stanovení flavonoidů v obilovinách je 1 hodinová extrakce metanolem pomocí ultrazvuku.
URI: http://hdl.handle.net/10563/23972
Datum: 2013-02-11
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav analýzy a chemie potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 30898


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
marešová_2013_dp.pdf 2.049Mb PDF Zobrazit/otevřít
marešová_2013_vp.doc 94.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
marešová_2013_op.doc 96Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet