Využití jedlých květů v gastronomii

DSpace Repository

Language: English čeština 

Využití jedlých květů v gastronomii

Show simple item record

dc.contributor.advisor Rop, Otakar
dc.contributor.author Krpec, Petr
dc.date.accessioned 2013-10-10T20:14:01Z
dc.date.accessioned 2013-10-11T13:44:47Z
dc.date.available 2013-10-10T20:14:01Z
dc.date.available 2013-10-11T13:44:47Z
dc.date.issued 2012-01-06
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB en
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/24227
dc.description.abstract Diplomová práce se zabývá jedlými květy, jejichž výběr je velmi pestrý. Na talíři nás zaujmou svou barvou, vůní a chutí. Teoretická část obsahuje seznámení s významem jedlých květů a stručnou charakteristiku vybraných druhů a jejich využití v gastronomii. V praktické části jsou uvedeny vybrané pokrmy, fotografie jejich zdobení jedlými květy a jsou zde zpracovány výsledky senzorického hodnocení použitých jedlých květů, které jsou graficky vyhodnoceny. en
dc.format 85 s. Obrazové přílohy 15 s. en
dc.format.extent 15759073 bytes en
dc.format.mimetype application/pdf en
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject jedlé květy en
dc.subject gastronomie en
dc.subject netradiční pokrmy en
dc.subject zdobení en
dc.subject senzorické hodnocení en
dc.subject edible flowers en
dc.subject gastronomy en
dc.subject nontraditional dishes en
dc.subject decoration en
dc.subject sensory evaluation en
dc.title Využití jedlých květů v gastronomii en
dc.title.alternative The Use of Edible Flowers in Gastronomy en
dc.type diplomová práce en
dc.contributor.referee Mlček, Jiří
dc.date.accepted 2012-06-05
dc.description.abstract-translated This thesis occupies with edible flowers whose choice is very varied. The eating flowers take us with their color, smell and taste. The theoretical part contains an explanation of the edible flowers importance, their brief characteristic of chosen kinds and their use in gastronomy. The chosen dishes, the photographies of their decoration with edible flowers are presented in the practical part. There are also presented the results of the sensory evaluation of used eating flowers which are graphically evaluated. en
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin en
dc.description.result obhájeno en
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/18592 en
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 en
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin en
dc.thesis.degree-discipline Technology, Hygiene and Economics of Food Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická en
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. en
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin en
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 25474
utb.result.grade D
dc.date.submitted 2012-05-21


Files in this item

Files Size Format View
krpec_2012_dp.pdf 15.02Mb PDF View/Open
krpec_2012_vp.doc 96.5Kb Microsoft Word View/Open
krpec_2012_op.doc 96.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account