Zdravotní, ekonomické a technologické dopady používání principů konvenience v gastronomii

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Zdravotní, ekonomické a technologické dopady používání principů konvenience v gastronomii

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Zdravotní, ekonomické a technologické dopady používání principů konvenience v gastronomii
Autor: Handl, Martin
Vedoucí: Forman, Václav
Abstrakt: Lidé žijící v zejména v západní civilizaci se v současné době potýkají s nedostatkem času. Tato skutečnost se čím dál více projevuje i ve stravování používáním předpřipraveného jídla, které splňuje požadavky na časovou náročnost přípravy. Kromě nižší časové nároč-nosti je podstatným kladem pro provozovatele gastronomického zařízení také nižší nárok na využívání lidských zdrojů či místa pro přípravu. Díky tomu jsou v posledních letech konvenientní potraviny na vzestupu a praxe to jen potvrzuje. Bakalářská práce představuje jejich klady i zápory, vliv na ekonomickou i zdravotní stránku pokrmu a technologické procesy úprav s nimi spjaté. Veškeré tyto aspekty jsou zároveň konfrontovány s tradiční formou přípravy pokrmu.
URI: http://hdl.handle.net/10563/24252
Datum: 2013-02-11
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav analýzy a chemie potravin
Studijní obor: Technologie a řízení v gastronomii
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 29268


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
handl_2013_bp.pdf 1.309Mb PDF Zobrazit/otevřít
handl_2013_vp.doc 92Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
handl_2013_op.doc 92Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet