Využití a aplikace dusitanové solicí směsi ve výrobě masných výrobků
Zobrazit minimální záznam
dc.contributor.advisor |
Gál, Robert
|
|
dc.contributor.author |
Šímová, Jarmila
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-11T16:00:05Z |
|
dc.date.available |
2013-10-11T16:00:05Z |
|
dc.date.issued |
2013-02-11 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/24311
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce je zaměřena na využití a aplikaci dusitanových solicích směsí ve výrobě masných výrobků. Popisuje postup zpracování masa a rozdělení masných výrobků obsahujících dusitanovou solicí směs. Definuje obecně soli a solicí směsi. Zaměřuje se na účinky dusitanů na masné výrobky, princip a druhy solení masa a masných výrobků, a také na zdravotní rizika konzumace solí a dusitanových solicích směsí. |
cs |
dc.format |
78 s. |
cs |
dc.format.extent |
2860126 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Sůl
|
cs |
dc.subject |
chlorid sodný
|
cs |
dc.subject |
chlorid draselný
|
cs |
dc.subject |
dusitan sodný
|
cs |
dc.subject |
dusitan draselný
|
cs |
dc.subject |
dusičnan sodný
|
cs |
dc.subject |
dusičnan draselný
|
cs |
dc.subject |
dusitanová solicí směs
|
cs |
dc.subject |
dusičnanová solicí směs
|
cs |
dc.subject |
Salmonella
|
cs |
dc.subject |
Campilobacter
|
cs |
dc.subject |
Escherichia
|
cs |
dc.subject |
Yersenia
|
cs |
dc.subject |
Clostridium
|
cs |
dc.subject |
Listeria
|
cs |
dc.subject |
N-nitrosaminy
|
cs |
dc.subject |
rakovina
|
cs |
dc.subject |
The salt
|
en |
dc.subject |
sodium chloride
|
en |
dc.subject |
potassium chloride
|
en |
dc.subject |
sodium nitrite
|
en |
dc.subject |
potassium nitrite
|
en |
dc.subject |
sodium nitrate
|
en |
dc.subject |
potassium nitrate
|
en |
dc.subject |
nitrite salting mixture
|
en |
dc.subject |
nitrate salt mixture
|
en |
dc.subject |
Salmonella
|
en |
dc.subject |
Campilobacter
|
en |
dc.subject |
Escherichia
|
en |
dc.subject |
Yersenia
|
en |
dc.subject |
Clostridium
|
en |
dc.subject |
Listeria
|
en |
dc.subject |
N-nitrosamines
|
en |
dc.subject |
cancer
|
en |
dc.title |
Využití a aplikace dusitanové solicí směsi ve výrobě masných výrobků |
cs |
dc.title.alternative |
The Use and Application of Nitrite Salting Mixture in the Production of Meat Products |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Zollerová, Romana |
|
dc.date.accepted |
2013-06-03 |
|
dc.description.abstract-translated |
The thesis is focused on the use and application of nitrite salt mixture in the production of meat products. Describes how meat processing and distribution of meat products-containing nitrite salt mixture. Defines generally salts and salt mixtures. It focuses on the effects of nitrite to meat products, principles and types of salted meat and meat products, as well as the health risks of eating salt and nitrite salt mixture. |
en |
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/18591
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a řízení v gastronomii |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Management in Gastronomy |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
25774
|
|
utb.result.grade |
B |
|
dc.date.submitted |
2013-05-16 |
|
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit minimální záznam