Využití a aplikace dusitanové solicí směsi ve výrobě masných výrobků

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Využití a aplikace dusitanové solicí směsi ve výrobě masných výrobků

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Gál, Robert
dc.contributor.author Šímová, Jarmila
dc.date.accessioned 2013-10-11T16:00:05Z
dc.date.available 2013-10-11T16:00:05Z
dc.date.issued 2013-02-11
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/24311
dc.description.abstract Bakalářská práce je zaměřena na využití a aplikaci dusitanových solicích směsí ve výrobě masných výrobků. Popisuje postup zpracování masa a rozdělení masných výrobků obsahujících dusitanovou solicí směs. Definuje obecně soli a solicí směsi. Zaměřuje se na účinky dusitanů na masné výrobky, princip a druhy solení masa a masných výrobků, a také na zdravotní rizika konzumace solí a dusitanových solicích směsí. cs
dc.format 78 s. cs
dc.format.extent 2860126 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Sůl cs
dc.subject chlorid sodný cs
dc.subject chlorid draselný cs
dc.subject dusitan sodný cs
dc.subject dusitan draselný cs
dc.subject dusičnan sodný cs
dc.subject dusičnan draselný cs
dc.subject dusitanová solicí směs cs
dc.subject dusičnanová solicí směs cs
dc.subject Salmonella cs
dc.subject Campilobacter cs
dc.subject Escherichia cs
dc.subject Yersenia cs
dc.subject Clostridium cs
dc.subject Listeria cs
dc.subject N-nitrosaminy cs
dc.subject rakovina cs
dc.subject The salt en
dc.subject sodium chloride en
dc.subject potassium chloride en
dc.subject sodium nitrite en
dc.subject potassium nitrite en
dc.subject sodium nitrate en
dc.subject potassium nitrate en
dc.subject nitrite salting mixture en
dc.subject nitrate salt mixture en
dc.subject Salmonella en
dc.subject Campilobacter en
dc.subject Escherichia en
dc.subject Yersenia en
dc.subject Clostridium en
dc.subject Listeria en
dc.subject N-nitrosamines en
dc.subject cancer en
dc.title Využití a aplikace dusitanové solicí směsi ve výrobě masných výrobků cs
dc.title.alternative The Use and Application of Nitrite Salting Mixture in the Production of Meat Products en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Zollerová, Romana
dc.date.accepted 2013-06-03
dc.description.abstract-translated The thesis is focused on the use and application of nitrite salt mixture in the production of meat products. Describes how meat processing and distribution of meat products-containing nitrite salt mixture. Defines generally salts and salt mixtures. It focuses on the effects of nitrite to meat products, principles and types of salted meat and meat products, as well as the health risks of eating salt and nitrite salt mixture. en
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/18591 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 25774
utb.result.grade B
dc.date.submitted 2013-05-16


Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
šímová_2013_bp.pdf 2.727Mb PDF Zobrazit/otevřít
šímová_2013_vp.doc 96.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
šímová_2013_op.doc 92Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet