Stravovací systémy lázeňského sanatoria v Ostrožské Nové Vsi.

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Stravovací systémy lázeňského sanatoria v Ostrožské Nové Vsi.

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Stravovací systémy lázeňského sanatoria v Ostrožské Nové Vsi.
Autor: Machálková, Jana
Vedoucí: Kráčmar, Stanislav
Abstrakt: Bakalářská práce řeší problematiku stravovacího systému lázeňského sanatoria v Ostrožské Nové Vsi. Stravovací systém zabezpečuje podávání stravy označované ?Normální strava? a ?Výběrová strava?. Jsou využívány základní, speciální a standardizované dietní postupy. Jídelní lístek sestavuje nutriční terapeutka ve spolupráci s šéfkuchařkou a je schválen vedoucím lékařem lázeňské léčebny. Z analyzovaných jídelních lístků jsme dospěli k závěrům, že jsou dodržovány energetické a biologické hodnoty stravy (snižovat příjem tuků k požadovaným hodnotám, dodržovat správný poměr tuků rostlinných vůči živočišným), je respektována věková kategorie strávníků, dbá se na konzistenci, barevnost, chuť, technologickou úpravu a pestrost ve výběru potravin (živočišné, rostlinné, minerální a nutriční do-plňky).
URI: http://hdl.handle.net/10563/24583
Datum: 2013-02-11
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav analýzy a chemie potravin
Studijní obor: Technologie a řízení v gastronomii
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 25791


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
machálková_2013_bp.pdf 1.757Mb PDF Zobrazit/otevřít
machálková_2013_vp.doc 92Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
machálková_2013_op.doc 92Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet