Biologicky aktivní látky v bylinách pro kulinární využití
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
|
Název:
|
Biologicky aktivní látky v bylinách pro kulinární využití |
| Autor: |
Volková, Gabriela
|
| Vedoucí: |
Škrovánková, Soňa
|
|
Abstrakt:
|
Teoretická část diplomové práce je zaměřena na charakteristiku bylin pro kulinární využití (kopr, libeček, celer, pažitka, petržel), dále na antioxidanty jako biologicky aktivní látky a popis metod pro stanovení antioxidační aktivity, celkových polyfenolů a flavonoidů. Experimentální část se zabývá stanovením antioxidační aktivity aromatických bylin metodou s DPPH, stanovením celkových polyfenolů s Folin-Ciocalteuovým činidlem a stanovením celkových flavonoidů. |
|
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/24650
|
|
Datum:
|
2013-01-16 |
|
Dostupnost:
|
Bez omezení |
|
Ústav:
|
Ústav technologie potravin |
|
Studijní obor:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
|
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
B
25732
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet