Biologicky aktivní látky v bylinách pro kulinární využití

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Biologicky aktivní látky v bylinách pro kulinární využití

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Biologicky aktivní látky v bylinách pro kulinární využití
Autor: Volková, Gabriela
Vedoucí: Škrovánková, Soňa
Abstrakt: Teoretická část diplomové práce je zaměřena na charakteristiku bylin pro kulinární využití (kopr, libeček, celer, pažitka, petržel), dále na antioxidanty jako biologicky aktivní látky a popis metod pro stanovení antioxidační aktivity, celkových polyfenolů a flavonoidů. Experimentální část se zabývá stanovením antioxidační aktivity aromatických bylin metodou s DPPH, stanovením celkových polyfenolů s Folin-Ciocalteuovým činidlem a stanovením celkových flavonoidů.
URI: http://hdl.handle.net/10563/24650
Datum: 2013-01-16
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 25732


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
volková_2013_dp.pdf 2.526Mb PDF Zobrazit/otevřít
volková_2013_vp.doc 97.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
volková_2013_op.doc 98Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet