Změny antioxidačních vlastností Basidiomycet v závislosti na kuchyňské úpravě

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Změny antioxidačních vlastností Basidiomycet v závislosti na kuchyňské úpravě

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Změny antioxidačních vlastností Basidiomycet v závislosti na kuchyňské úpravě
Autor: Olšová, Marie
Vedoucí: Rop, Otakar
Abstrakt: Cílem teoretické části mé diplomové práce bylo charakterizovat vyšší houby. V práci jsem se zabývala chemickým složením basidiomycet, zejména ve vztahu k antioxidačním vlastnostem. V praktické části byly sledovány změny antioxidačních vlastností v závislosti na odlišném kuchyňském zpracování. Ve svých měřeních jsem prokázala vliv mražení, sušení a vaření na antioxidační vlastnosti, kdy docházelo k úbytku antioxidační aktivity a změně obsahu polyfenolů a flavonoidů.
URI: http://hdl.handle.net/10563/24792
Datum: 2013-01-16
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: C 30754


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
olšová_2013_dp.pdf 1.675Mb PDF Zobrazit/otevřít
olšová_2013_vp.doc 94.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
olšová_2013_op.doc 95.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet