Produkce biogenních aminů bakteriemi izolovanými z moravských vín

DSpace Repository

Language: English čeština 

Produkce biogenních aminů bakteriemi izolovanými z moravských vín

Show simple item record

dc.contributor.advisor Buňková, Leona
dc.contributor.author Ondruchová, Simona
dc.date.accessioned 2013-10-13T05:25:18Z
dc.date.available 2013-10-13T05:25:18Z
dc.date.issued 2013-01-16
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/24950
dc.description.abstract V bakalářské práci byla sledována produkce osmi biogenních aminů u 140 kmenů bakterií vyizolovaných z moravských vín, které byly kultivovány na třech půdách. Teoretická část je zaměřena na charakteristiku a význam mikroorganismů a biogenních aminů vyskytujících se ve vínech a problematiku s ní spojenou. V praktické části je sledována produkce biogenních aminů bakteriemi pomocí kapalinové chromatografie po předchozí derivatizaci dansylchloridem. cs
dc.format 47 s. cs
dc.format.extent 1195770 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject víno cs
dc.subject biogenní aminy cs
dc.subject mikroorganismy cs
dc.subject bakterie mléčného kvašení cs
dc.subject wine en
dc.subject biogenic amines en
dc.subject microorganisms en
dc.subject lactic acid bacteria en
dc.title Produkce biogenních aminů bakteriemi izolovanými z moravských vín cs
dc.title.alternative Biogenic Amines Production by Bacteria Isolated from Moravian Wines en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Pleva, Pavel
dc.date.accepted 2013-06-13
dc.description.abstract-translated The bachelor thesis deals with the production of eight biogenic amines in 140 strains of bacteria isolated from Moravian wines that were grown on three broths. The theoretical part is focused on the characteristics and importance of microorganisms and biogenic amines in wines. In the practical part of the thesis was monitored the production of biogenic amines by bacteria using liquid chromatography after derivatisation of dansylchloride. en
dc.description.department Ústav technologie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/19584 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and Food Technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 30629
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2013-05-15


Files in this item

Files Size Format View
ondruchová_2013_bp.pdf 1.140Mb PDF View/Open
ondruchová_2013_vp.pdf 175.9Kb PDF View/Open
ondruchová_2013_op.doc 95Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account