Inhibiční působení olejů na vybrané bakterie

DSpace Repository

Language: English čeština 

Inhibiční působení olejů na vybrané bakterie

Show simple item record

dc.contributor.advisor Buňková, Leona
dc.contributor.author Ringlová, Eva
dc.date.accessioned 2013-10-13T06:51:44Z
dc.date.available 2013-10-13T06:51:44Z
dc.date.issued 2013-02-18
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/24989
dc.description.abstract Tato bakalářská práce se zabývá tematikou tuků a olejů. V teoretické části se nejprve rozebírá jejich struktura a složení, přičemž jsou zde celkově zařazeny do skupiny lipidů podle různých stanovisek. V návaznosti na tyto informace jsou v této práci zmiňovány i možné zdroje tuků a jejich význam pro lidskou společnost. Podrobněji je zde popisován olej olivový, lněný a konopný z důvodu jejich použití v praktické části bakalářské práce. V praktické části byly testovány inhibiční účinky lněného, konopného a olivového oleje na vybrané grampozitivní a gramnegativní bakterie. cs
dc.format 49 s. (9 364 znaků) cs
dc.format.extent 2360939 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject tuk cs
dc.subject rostlinný olej cs
dc.subject bakterie cs
dc.subject inhibiční účinek cs
dc.subject fat en
dc.subject vegetable oil en
dc.subject bacteria en
dc.subject inhibitory effect en
dc.title Inhibiční působení olejů na vybrané bakterie cs
dc.title.alternative Inhibitory Effect of Oils on Selected Bacteria en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Ševčíková, Petra
dc.date.accepted 2013-06-06
dc.description.abstract-translated This bachelor thesis deals with themes of fats and oils. At first in the theoretical part are fat and oils analyse of their structure and composition, which are generally classified into groups according to various lipids opinions. Following the information in this work are mentioned as the possible source of fats and their importance for human society. More details are here about oil olive, flax and hemp because of their use in practical part of the thesis. In the practical part are tested the inhibitory effects of flax, hemp and olive oil on selected Gram-positive and Gram-negative bacteria. en
dc.description.department Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/145 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie výroby tuků, kosmetiky a detergentů cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Economics of Fat, Cosmetics and Production Detergent en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 30912
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2013-05-24


Files in this item

Files Size Format View
ringlová_2013_bp.pdf 2.251Mb PDF View/Open
ringlová_2013_vp.pdf 175.2Kb PDF View/Open
ringlová_2013_op.doc 97.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account