Detekce biogenních aminů v sýrech zrajících pod mazem

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Detekce biogenních aminů v sýrech zrajících pod mazem

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Detekce biogenních aminů v sýrech zrajících pod mazem
Autor: Theimrová, Eva
Vedoucí: Buňková, Leona
Abstrakt: Bakalářská práce se zabývá problematikou sýrů zrajících pod mazem. Teoretická část je zaměřena na charakteristiku, technologický postup výroby a mikrobiologii těchto sýrů. Dále jsou zde popsány biogenní aminy nacházející se v těchto sýrech. V praktické části byla u jednotlivých vzorků sýrů provedena mikrobiologická analýza, kdy byly sledovány celkové počty mikroorganismů, enterobakterie, enterokoky, mléčné bakterie, kvasinky a plísně. Následně byla stanovena přítomnost biogenních aminů v testovaných vzorcích sýrů. Ke stanovení biogenních aminů byla použita vysokoúčinná kapalinová chromatografie.
URI: http://hdl.handle.net/10563/25120
Datum: 2013-01-16
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 30642


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
theimrová_2013_bp.pdf 3.028Mb PDF Zobrazit/otevřít
theimrová_2013_vp.pdf 175.5Kb PDF Zobrazit/otevřít
theimrová_2013_op.doc 97Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet